Thursday 30 May 2013

Illustation and inspiration at Swanmarket

Had ik al eens verteld dat ik de meest fantastische man heb? Nee? Nou, dat is dus zo. Bewijs? Zondag was ik nogal sip, om, nouja, zie vorige post. Dus wat deed manlief? Die organiseerde het huishouden en de kindjes dusdanig dat hij ons allemaal uitgeslapen en gevoederd in de auto kon stoppen om het laatste staartje van de Swanmarket in Rotterdam mee te pakken. Alwaar ik lekker met Bente in de wagen langs de kraampjes mocht struinen en hij vooral achter Daan aanrende. Het was een supergoed plan, want we vonden het allemaal hartstikke leuk en mijn humeur kreeg een boost waar ik weer dagen op kon teren.
En ik kocht niet eens iets, maar ik kletste wel met heel veel medebloggers, en ontdekte een paar nieuwe super illustratoren. En als ik ergens blij van word is dat het wel.
Het hele gezin viel voor de mooie zeefdrukken van Makii, en Daan en Mielo werden meteen vriendjes. Mielo wilde wel een mooie muurschildering op Daans kamertje maken, maar daarvoor was mama toch iets te trots op haar eigen harde stylingwerk. Maar mocht de ABC zeefdrukkenserie uitgebreid worden met een D, dan willen we die wel!
Daarna namen we een kijkje bij Maha&me, waar Evita ter plekke mooie lino's stond te drukken! Ik was gefascineerd door het materiaal waar ze mee werkte, het zag er meer uit als het stempelrubber dat ik ook gebruik (Speedycarve), dan het linoleum dat ik ken van de basisschool. Heel lief gaf ze antwoord op al mijn beginnersvragen en ik kreeg heel veel zin om het zelf ook te proberen. Nu kan Evita gelukkig wél tekenen, en waren haar prints dan ook om erg blij van te worden!
Na afloop bezocht ik Twitter nog even en deed zo via Broesj nog een ontdekking, namelijk dat Puike Prent een superblog en Etsyshop is. Ik viel als een blok voor de prints van Haas en Eend....

Opnieuw werd me duidelijk hoe veel ik kan genieten van het kijken naar andermans werk, hoe graag ik dat met anderen deel en hoe gaaf ik het vind als ik een pietsiebeetje kan bijdragen aan al dat moois door bijvoorbeeld wat mensen met elkaar in contact te brengen. Kon ik daar m'n werk maar van maken....

- Posted using BlogPress from my iPad

Monday 27 May 2013

Loooong break




2013 zou mijn jaar worden. Na twee jaar kwakkelende gezondheid als gevolg van twee zware zwangerschappen zou ik weer m'n vrolijke energieke zelfje worden. Alleen maar genieten van die twee kleine hummels, knallen op m'n werk én m'n creativiteit weer de ruimte geven. Ik begon meteen maar met een goed voornemen. 52 weken lang 52 prentenboeken op dit blog.

Tja, ik wilde zo graag weer de oude zijn dat ik misschien iets te ambitieus was. De kids sliepen niet door, de bekkeninstabiliteit bleef maar zeuren en m'n dagelijkse retourtje Delft-Amsterdam viel best zwaar. Misschien niet zo gek dat ik flink ziek werd in januari. En in februari nog een keer. Zware longontsteking. Weken was ik volledig uit de running en nog ben ik niet volledig hersteld. M'n werk was niet zo blij met me, die zien me liever gaan. Een ding werd me duidelijk, zo gaat het niet langer.

Ik ben zo druk met zoeken naar wen oplossing, dat er eigenlijk geen ruimte is om te bloggen. Vandaar de stilte hier. Maar ik begin het wel te missen. Gisteren wipte ik even langs de Swanmarket en ontmoette een paar toffe illustratoren. Natuurlijk poste ik erover op Twitter en Instagram. Maar ik zou er graag ook een mooie blogpost over maken.

Misschien is dit een oplossing, bloggen op m'n IPhone vanuit de trein. Geen fancy foto's, een snelgeschreven tekst, ik probeer ook maar wat. Hopelijk tot snel!

English: it has been quiet here due to a long time of being ill. I need some time to take care of myself, but hope to be back soon!

- Posted using BlogPress from my iPhone