Monday 31 December 2012

52-weeks project: Illustrated books


Pippi in a detail of Charlotte Dematons Sinterklaas
English below
Online was 2012 een beetje gek jaar. Offline ook trouwens, maar daar hebben we het nu maar niet over. Zes van de twaalf maanden plaatste ik zelfs geen enkel blogbericht. Maar ik organiseerde ook m'n eerste Give-Away, die Marcha won (bedankt voor de kaart nog!). Zelf won ik ook een aantal give-aways en kreeg ik een Liebster Award.  Wijeisenijs ging voor het eerst over de 1000 pageviews in één maand heen.  Ik werd gastblogger bij Moodkids. Helemaal leuk werd het toen on- en offline elkaar begonnen te kruisen, onder andere op Flavourites en bij Elle Aime, waar ik veel bloggers en tweeps ontmoette. Wat mij betreft absoluut voor herhaling vatbaar in 2013.
Ook merkte ik dat ik steeds vaker op Instagram te vinden was, een plek vol visuele inspiratie, en een ideale manier om sneller dan hier een berichtje te kunnen plaatsen. Want tijd was wel een beetje een issue dit jaar. Niet zo gek natuurlijk met twee kids onder de twee jaar.

Endpaper from Kleine Ezel by Annemarie van Haeringen
Maar toch, in die zes maanden zonder blogposts miste ik het bloggen wel. Voor 2013 heb ik dan ook maar één voornemen, en dat is om wekelijks minimaal één keer per week een nieuw bericht te plaatsen.  Een 365-dagenproject is me wat te veel gevraagd, maar een 52-weken project is ook gaaf toch?
Terugkijkend vond ik de berichten over mooi geïllustreerde boeken, zoals deze, het allerleukst om te maken, dus dat is wat ik de komende 52 weken ga doen. Iedere week laat ik jullie kennismaken met een boek vol prachtige illustraties. Of misschien ook wel eens iets anders dan een boek. Vaak zullen het kinderboeken zijn, maar vast niet altijd. Heb je al tips voor mooie boeken of ken je een geweldige illustrator? Laat het me alvast weten, ik ben druk bezig met een lijstje voor komend jaar.

Iedereen een heel mooi jaar gewenst!

English
2012 was a turbulent year. As a result, I didn't post anything in six of twelve months. However, it was also the year in which I organised my first give-away, and I also won a few myself. I recieved a Liebster Award. I crossed the 100-pageviews-a-month line. And best, I met some amazing bloggers and tweeps in real life. I really hope this will get a follow-up in 2013. I also felt in love with Instagram.

And I realised I really missed blogging in those six months. Therefore I made only one New Years Resolution, which is I will post at least once a week. This 52-weeks project (a 365 days project is way to much for me) will focus on beautifully illustrated books, like this one. If you have tips for books or illustraters, please let me know! I'm working on a list.

Have an amazing 2013!


Sunday 30 December 2012

Liebster Award


English  below
Opeens was er een tweet van Sas en Suus van Moois en Meer;  ze gaven dit blog en tien anderen een Liebster Award. Wow, nooit van gehoord, maar  superlief natuurlijk. Bedankt Sas en Suus! Op hun blog legden ze uit: 

De Liebster Award is een prijs die bloggers met minder dan 200 volgers/leden onderling doorgeven. Het idee is dat je de award aan je 11 favoriete blogs geeft en dat deze bloggers dan weer hetzelfde doen. Daarnaast is het de bedoeling dat je 11 vragen beantwoordt van degene die je de award heeft gegeven en dat je 11 vragen bedenkt voor de bloggers aan wie je de Liebster Award geeft.

En toen maakte ik me eerlijk gezegd wel een beetje zorgen. Want volg ik eigenlijk wel elf blogs met minder dan 200 volgers? Hoe weet je dat eigenlijk? En hoe weet ik dan weer of ze niet al eerder zo'n Award gewonnen hebben? En heb ik wel tijd om elf vragen te bedenken? Zijn mijn antwoorden wel leuk genoeg?
Maar ik was toen geloof ik in een beetje zorgelijke bui, later bedacht ik me dat het gewoon hartstikke leuk en lief was om zo'n award te krijgen en dat het vast niet de bedoeling was om er stress van te krijgen, dus dat ik er best een beetje m'n eigen draai aan mocht geven. Toch? Dus bij deze: Heel erg bedankt voor de Award. Ik geef hem door aan deze elf blogs, waarvan ik niet zeker weet hoeveel volgers ze hebben, maar die ik in ieder geval hartstikke tof vind. Voor zo ver ik weet zijn het geen grote bekende blogs en verdienen ze wel wat extra aandacht. Ik hoop dat jullie ze allemaal gaan lezen, ze zijn het waard:

Marrits: Om de inkijk in het ligt chaotische huishouden en de geweldige verbouwing van haar huis
Kleurdedag: Alleen die naam al
Bettyblogt: Altijd een mooie persoonlijke insteek...
BirdieandBear: Heeft Donna Wilson een 'kids things' blog? Jazeker, en hoe gaaf is dat?!
ChezChouke: Mooi in eenvoud
ColourandSound: Omdat het zo leuk om te zien hoe ze al die mooie dingen maakt
Knoopjes: Altijd haar eerlijke geweldige zelf.
Prentjemaakt: Zo'n fijne stijl
Zomaareendag: Een vier-kids-huishouden, wow!
Sannevandenberg: De lijsten zijn minstens zo gaaf als de schilderijen zelf
Belleviert: moet maar eens beginnen met bloggen :)

Doe met je award wat je wilt en wanneer het je uitkomt, no stress...Vragen ga ik niet voor jullie verzinnen, want ik wil nog een blogpost schrijven voor het eind van het jaar. Maar mocht je graag vragen beantwoorden, neem dan ook gewoon die van Sas en Suus hieronder. En dan tot slot mijn antwoorden:

1. Geluk zit vaak in kleine dingen. Van welke kleine dingen word jij echt gelukkig? 
Van het gebrabbel van Daan, de lachjes van Bente, van onverwachtse ontmoetingen, van onverwachts behulpzame mensen, zoals die mevrouw gisteren die me zag worstelen met drie tassen boodschappen en twee pakken wc-papier die ik in een keer mee wilde nemen en die ze voor me van de grond raapte en op m'n uitgestoken armen stapelde, van het moment waarop je al surfend opeens tegen een mooie illustratie aanloopt....
Kortom, van onverwachte mooie dingen.

2. Hoe had je geheten als je een jongen was geweest?
Tijdens de kerst maar even gecheckt. Mams wist het niet precies meer, maar ze dacht 'Roderick'.

3. Waarom ben je met je blog begonnen?
Omdat ik een plek wilde hebben waar ik de stempels en andere dingen die ik maakte kon laten zien zodat ik met anderen tips uit kon wisselen.

4. Beschrijf in 3 zinnen de inrichting van je huis.
Een spierwitte basis. De inrichting een kleurexplosie. Een mix van vintage, design, Ikea en onafgemaakte projecten.

5. Als je in een andere land moest gaan wonen, in welk land zou je dan het liefst gaan wonen en waarom?
Ik heb het eigenlijk prima naar m'n zin in Nederland, maar misschien Spanje, Barcelona? Mooi weer, lekker eten, leuke stad, mooie musea, grappige winkeltjes, perfecte combi toch?

6. Wat is je favoriete wereldstad?
Londen

7. Als geld geen rol zou spelen, hoe zou je dan het liefst je tijd besteden/welk werk zou je doen?
Mijn probleem is altijd dat ik te veel wil in te weinig tijd en zonder enige focus. Dus het zou een soort patchwork-bestaan worden van een paar dagen bij de kindjes, een part-time baan in de kinderboeken of illustratie ofzo en meer tijd dan nu om nog wat creatiefs te doen.

8. Welk talent zou je willen bezitten?
Tekenen

9. Wat is het meest dierbare object (en dan bedoelen we dus geen personen) in je huis?
Het bureautje dat ik van mijn oma heb geerft is me zeer dierbaar. Ik was dol op haar, en door haar spullen te blijven gebruiken blijft ze een beetje in m'n leven. En het is ook gewoon een heel mooi bureautje. Overigens is er wel een kleine concurrentiestrijd gaande, want de turquoise Jacobsen Egg-chair die ik van mijn man kreeg na de geboorte van Daan wordt iedere keer dat ik erin zit om Bente te voeden, of met twee kids tegelijk op schoot boekjes te lezen, of een fijn telefoongesprek te voeren dierbaarder...

10. Wat is je favoriete woonwinkel?
Depot Rotterdam

11. Hoe vier je het liefst kerst?

Het lijkt me heerlijk om een keer kerst te vieren thuis, met alleen het gezin. Zodat we kunnen genieten van de versieringen en alle tijd hebben om eindeloos boekjes te lezen, liedjes te zingen, te knuffelen, te rommelen in huis.
English:

I won a Liebster Award. This is an award for smaller blogs with a maximum of 200 readers. Cool huh? But a little stressfull as well, as I am now I'm supposed to give this award to 11 blogs, ask them 11 questions and answer 11 questions myself. But since I want to write another blogpost this year, I decided to let go of some of the rules, so I didn't made 11 questions. Sorry! Anyway, check out the blogs I've mentioned above, they are worth it!

Friday 21 December 2012

Flavourites: mooie spullen en gezellige mensen

English below
Via MamaMarketing won ik kaartjes voor Flavourites Live. Dat is een evenement waar leuke webwinkeltjes bij elkaar komen in een hippe ruimte in Amsterdam-Noord om hun waren voor één keer ‘in real life’ te verkopen. Het was zo leuk dat ik er een maand later nog over wil bloggen. En dat kwam niet alleen door de mooie spulletjes die er verkocht werden, maar vooral omdat ik er veel ‘online bekenden’ tegen het lijf liep.

Het begon al met de heenreis. Ik had een blind-date bij de pont, want een van de twee kaartjes gaf ik weg via Twitter. Zo ontmoette ik Babette van Broesj en al wandelend naar de ingang kletsten we alsof we elkaar al jaren kende. Zo grappig, dat had ik met veel mensen die ik die dag sprak. Weer eens wat anders dan de wazige blikken die ik soms krijg als ik in m’n omgeving vertel over blogs, stempels, masking tape of iets in die trant.

Heerlijk, zo veel leuke winkels op zo’n klein oppervlakte bij elkaar. In de meeste steden liggen m’n favoriete winkeltjes mijlenver van elkaar, dus dit was ook wel eens handig. Alhoewel, toen ik na een uur eens op het plattegrondje keek, raakte ik bijna in de stress omdat ik nog maar zo’n klein deel gezien had.

Om me heen hoorde ik veel mensen die of overweldigd werden door de hoeveelheid leuke spullen, of juist het gevoel hadden dat ze alles al kenden. Eerlijk gezegd had ik van allebei een beetje, maar dat was prima. Ik kon er lekker cadeautjes shoppen en het was handig om spulletjes die al lang op m’n verlanglijstje stonden eens in het echt te kunnen zien.

Echt verrast werd ik eigenlijk alleen door het winkeltje van Eva&Anne. Ik kende hun werk nog niet, en zoals ze zelf vertelden kon dat wel kloppen. Hun producten waren namelijk nog zo vers van de pers, dat ze nog niet eens op hun website stonden. Ik kocht een paar mooie vellen papier. En ik was niet de enige die blij was iets nieuws te ontdekken, want ik zag veel Eva&Anne tasjes voorbij komen. Ook daarmee ben ik dus al niet meer origineel.

Verder viel ik vooral voor de stand van Make Room, die er zo mooi en clean uitzag dat ik er tot twee keer toe een kwartier ronddrentelde, en dat is best lang voor twee vierkante meter. Ik kocht er wat cadeautjes, en een vaasje en waxinelicht-dingetjes voor mezelf. Dat laatste is echt m’n beste aankoop in tijden, iedere keer als ik ze zie word ik er blij van. Die matwitte buitenkant met die gladde felgekleurde binnenkant is perfect toch?

Ook bij Studio Stationary en Club Geluk sloeg ik nog m’n slag, en uit een rommelmand ergens viste ik drie leuke rompertjes. Kortom, ook qua shoppen was het zeker een geslaagde dag. Maar echt, hoe mooi de spulletjes ook waren, uiteindelijk waren het de gezellige ontmoetingen die de dag maakten. En is dat niet altijd zo?
I won tickets for the real life shopping event ‘Flavourites’ and had a great day. Being surrounded by so may beautiful things and more important, meeting so many like-minded tweeps and bloggers just made my day.

Monday 10 December 2012

Sinterklaas


English below
Ben je ook zo dol op Sinterklaas? Vanaf het moment dat de boot aankomt tot pakjesavond zijn toch de beste weken van het jaar? Tegen m'n principes in vierden we het natuurlijk meerdere keren, op het werk en met beide oma's. En precies volgens de traditie zaten we 's avonds laat en zelfs onderweg in de auto nog te dichten. Laatste zin precies af toen we de oprit op reden. De kindjes snappen er nog niks van, maar de pepernoten bevielen Daan wel en er is al veel met de cadeautjes gespeeld. Volgend jaar wordt het vast helemaal een feest, als Daan en z'n nichtje het gaan begrijpen. En jullie, ook nog iets met Sinterklaas gedaan?
Nu mag ik zelf nog even voor Sinterklaas spelen en dan is het weer voorbij voor dit jaar. Ik heb gedobbeld, en de winnaar van de give-away is Mars geworden. Gefeliciteerd! Stuur je me je adres?

Last weeks were full of Sinterklaas-activities, which I believe is the best Dutch tradition and the best weeks of the year. The winner of the give-away is Mars.


- Posted using BlogPress from my iPhone