Friday 30 November 2012

Give-away & Pop-up Warehouse

English below
Deze week voor het eerst weer aan 't werk sinds m'n zwangerschapsverlofdag. Even wennen hoor! Om het weekend goed te beginnen bracht ik een bezoekje aan het Pop-up Warehouse dat deze week vlakbij kantoor haar deuren opende. Superleuke initiatief, allerlei (web)winkels en ondernemers uit Amsterdam Oost verkochten er hun waren. De spullen waren uitgestald in oude fruitkistjes, er stond een vintage Sinterklaaspaard, er was een mintgroen caravannetje waar je warme choco met lekkers kon halen en voorde kids was er zo'n Sisi-bestelbrommertje waar je tekenfilmpjes kon kijken. 
Kortom, ik had het wel naar m'n zin.
En er waren leuke mensen, zoals de agent voor Collegien, die me die supermooie soksloffen liet passen. Maar ik twijfelde een beetje of ik ze wel lekker vond zitten, zakken ze niet langzaam van je voet? Ervaring iemand?
Verder zag ik veel bekende producten, van bijvoorbeeld Margo Slingerland, Kids on Roof en Keecie. Maar ik ontdekte er ook weer nieuwe leuke dingen, zoals de popjes van Studio Escargot en de kettingen van MVOS en Yvon Visser.

Ik weet nooit zo goed of ik daar blij mee moet zijn, ik word soms een beetje moe van m'n eigen hebzucht, ik had natuurlijk weer het langste sint-verlanglijstje van iedereen.
Daarom hield ik me in en kocht niks, behalve een tas waarvan de de opbrengst naar de voedselbank gaat. Er staat een toffe print op van Amsterdam door Henk Schiffmacher. En omdat ik nu toch aan m'n Karma werk, geef ik hem weg, samen met een paar kaarten, o.a. van Studio Escargot.
Dus wil je dit Sinterklaascadeautje hebben, laat dan even een berichtje achter! Acht december trek ik een winnaar.

Het Pop-up Warehouse Oostpoort is dit weekend en van 20 tot 23 december te vinden op de Linneausstraat 121 in Amsterdam.

I bought a bag with Amsterdam print by Dutch tattoo artist Henk Schiffmacher at the Pop-Up Warehouse Oostpoort and you can win it together with some cards by a.o Studio Escargot! Just leave a comment below. The pictures above are all taken at the Pop-Up Warehouse, a really cool initiative were Dutch (web) shops and entrepreneurs from East Amsterdam sold their wares.


Dear deer

English below
Het laatste weekend van m'n zwangerschapsverlof was heerlijk. Vrijdag ging ik naar Flavourites Live, waar ik kaarten voor won via Mamamarketing. Ik zag en kocht er prachtige spulletjes (waarover later meer), maar bovenal ontmoette ik er vele Tweeps. Zo leuk om mensen die ik al lang online volg nu eindelijk in persoon te ontmoeten. Hoe bijzonder om haast niet meer te kunnen stoppen met kletsen met mensen die je niet eerder ontmoette.

Manlief kwam onverwachts een nachtje eerder terug uit Noorwegen en bracht een mooi woonblad voor me mee, Rom 1.2.3. Weet er hier iemand wat nog meer leuke Noorse woonbladen zijn? Kan ik volgende keer een verzoeken doen.
Zaterdag hadden we een lekker dagje met het gezin. We gingen naar de intocht van Sinterklaas, waar we letterlijk de boot misten omdat de Sint een uurtje te vroeg was. Gek eigenlijk he, veel kindjes misten zo het bijzondere moment. Ik was er even een beetje sip van, want ik ben dol op sinterklaas. Maar even later ging ik fijn naar de kapper, want ik moet er natuurlijk wel een beetje goed uit zien op m'n eerste werkdag. En zondag volgde ik eindelijk een workshop bij Lisa Manuels van Elle Aime.

Marlous van Planet Fur en Oh Marie Magazine hielp ons om een vilten hertenhoofdje te maken. Het werd een hele gezellige middag, met heerlijke cake van Lisa en een mooi eindresultaat. Maar het allerleukste waren ook nu de Tweeps die we ontmoeten. En irl vriendinnetje Eline die ik al een jaar of 25 ken en die zich zonder dat we het van elkaar wisten ook voor deze workshop had opgegeven.

Ik was zo hard aan het werk dat ik nauwelijks foto's maakte, maar kijk maar eens op Instagram om te zien hoe gezellig het was.
En zo is dit onbedoeld een soort Count Your Blessings post geworden. Helemaal niet verkeerd. Kijk voor meer CYB maar eens bij Anki van Zilverblauw.

This weekend I attended a workshop at Elle Aime by Planet Fur. We made a little felt deer. It was great fun, and more important, I met really lovely fellow tweeps.