Friday 26 October 2012

Tutorial posters ophangen

Masking tape is zoals iedereen onderhand wel weet ideaal om dingen mee op te hangen, omdat het zo makkelijk verwijderbaar is. Toch overkwam het me al eens dat ik het tape niet meer van een print kon halen zonder het papier te beschadigen. Een tutorial op het blog van Martine van Het Nieuwe Avontuur inspireerde me om m'n kleine kunstwerkjes in het vervolg zo op te hangen, gegarandeerd zonder schade. En supersimpel.
 Behalve de print en tape heb je alleen nog een schaar en oude envelop nodig. Het tape plak je niet rechtstreeks op je print, maar op een hoekje van de envelop.

Die hoekjes knip je met tape en al af en schuif je over de hoekjes van je print.
En dan plak je de print tegen de muur, gewoon zoals je altijd zou doen. De geweldige eendenkaart is van Studio Soet, ze hebben het hele alfabet op kaart en posterformaat.

Thursday 25 October 2012

Who doesn't love Sanna Annukka?

Wie houdt er niet van Sanna Annukka? Ik vind alles van haar prachtig, tot aan haar snoeppapiertjes. Ze maakte vooral hele mooie dingen voor Marimekko. Over het algemeen is haar werk niet zo goedkoop,  en ook niet altijd even makkelijk te verkrijgen, dus ben ik alleen in het bezit van een paar mooie ansichtkaarten. Maar misschien komt daar wel verandering in.
Foto's via Sanna's blog
Want onlangs las ik op Twitter (via Oh Marie en Print&Pattern), dat Sanna een verhaal van Hans Christian Andersen heeft geïllustreerd, The Fir Tree. (Misschien wist u dat allen al lang en heeft iedereen er over geblogd, excuses dan, ik loop zo'n 300 berichten achter in m'n Reader.) Al ken ik dat hele verhaal eerlijk gezegd niet, u snapt vast wel dat ik dat boek moet hebben! En gewoon te koop bij de grote online bookshops, dus dat moet lukken!

English: I love everything by Sanna Annukka and now she has illustrated a tale by Hans Cristian Andersen, The Fig Tree. It is for sale in the online bookstores.

Monday 22 October 2012

kleine kunstwerkjes van grote illustratoren


English summery below:
Bij het eerste herfstige weer denk ik meteen: Jippie, boeken kaften, bijna kinderboekenweek en nog even en dan kan de siterklaasvoorpret beginnen! Boeken hoef ik niet meer te kaften, maar van Kinderboekenweek word ik nog steeds ontzettend blij.
Net als ik vroeger, krijgen mijn kinderen dan een boek. Bij het eerste bezoek aan de boekhandel kon ik niet kiezen. Dat gaf niet, want kinderboekenweek duurt tien dagen (ook zoiets fijns) en ik had dus nog alle tijd. Wel zag ik er een aankondiging van De Delftse Boekenbende dat blijkbaar ieder jaar plaats vindt in bibliotheek en schouwburg. Fijn om te weten dat ik in een stad ben komen wonen die ook dol is op de kinderboekenweek. Annemarie van Haeringen en Charlotte Dematons zouden komen signeren en daar moest ik dus naartoe.
Dus ging ik op zondagmiddag zonder kinderen maar met een stapel boeken en m'n camera naar de bieb. Daar zat Annemarie van Haeringen te signeren. Ze tekende een schattige ezel in het boek van een klein jongetje en zo wist ik meteen wat ik voor Daan moest kopen, het eerste deel over Kleine Ezel. Als sinds z'n geboorte hangt er een poster van Kleine Ezel op z'n kamer, dus dan moet je ook het boek hebben toch? Annemarie tekende heel rustig een prachtige ezel in z'n boek. Ik durfde nog net te vragen of ik een foto mocht maken. Dat mocht. Opeens leek zo'n grote camera zo verdreven. Ik voelde me zo'n groupie. Dus pakte ik maar m'n mobiel.
En toen dus wachten op Carlotte Dematons. Bente kreeg haar nieuwste boek als kraamcadeau en die wilde ik laten signeren. En het liefst mijn eigen favoriet, het Sinterklaasboek ook. Dus bleef ik in de buurt. Ondertussen neusde ik in de Boekie-Boekiekraam en nam allerlei mooie gratis kaartjes mee. Uiteindelijk ging ik maar tegenover de signeertafel op een bankje zitten wachten. Hoezo groupie?
 Charlotte nam alle tijd voor me. Toch was ze zelf was ze niet helemaal tevreden, volgens haar waren de bladzijden te glad om echt mooi op te tekenen. Blijkbaar zijn ook zeer succesvolle illustratoren nog bijzonder kritisch op hun eigen werk, zelfs op een handtekening. Kleine Bente kreeg een lief klein kusje van d'r. In mijn Sinterklaasboek kwam een mooie Zwarte Piet. Ik zei maar niet dat ik zelf Marije heet. Wel maakte ik nog een foto, met de mobiel. En toen ze aanbood om nog meer boeken te doen gaf ik haar -enigszins bezwaard- ook nog Fiets. Voor m'n moeder. Toen ik zei dat ik dat zo'n leuk boekje vond en vertelde ze dat het een van haar favorieten was en dat ze wel een grotere versie zou willen maken aangevuld met nieuwe tekeningen. Leuk he?
Dolblij ging ik met een tas vol kunstwerkjes weer naar huis.

English: Recently it was children book week in Holland. Our local library invited two of my favorite illustrators to sign books. I went there and brought some books, in which they drew tiny works of art which made me so happy! I just love children book week!


Friday 19 October 2012

Bente's birth announcement card

English below
Ik maakte Bentes geboortekaartje net als Daans kaartje zelf. Ik sneed de stempel, stempelde me suf, printte en knipte ook nog de hoekjes van alle kaartjes. Met hulp van manlief, dat moet gezegd worden. En ik ben zo blij met het resultaat!

I made Bentes birth announcement cards by hand, just like Daans cards. I cut the stamp, stamped like crazy, printed the cards and even cut the corners. With help from the hubby, that is. And I'm so happy with the result!

Friday 12 October 2012

Hoera een meisje!

Voor de komst van Bente versierden we natuurlijk het huis, onder andere met honeycomb balls van PSIkhouvanjou. En als de zon scheen, zag ook de vloer er heel mooi uit! 
We decorated the living room for Bente with honeycomb balls van PSIkhouvanjou. When the sun was shining, our floor was just as pretty!


Friday 5 October 2012

Bente is born!

English below
Op 11 augustus 2012 is onze dochter Bente geboren! Alles is goedgegaan. Inmiddels is ze al bijna 8 weken, groeit als een gek, lacht al en is een schatje.



De kraamperiode is voorbij en ik ben al een beetje gewend aan het mama zijn van twee kindjes. Waar had ik het ook al weer zo druk mee toen ik er nog maar een had? Langzaamaan vind ik het normale ritme weer terug en hopelijk lukt het me dan ook weer om weer regelmatig te bloggen, want ik heb ideeën genoeg! En tot die tijd, tot op Twitter, Pinterest of Instagram!

On the 11th of august, 2012, our daughter Bente is born. She is doing great. I'm starting to get used to being a mum of two kids, and even wonder why having one kid felt busy once. Slowly I'm getting back to 'normal' life, and hopefully I'll be able to post once in a while, because I've got many ideas to share. Until then, see you on Twitter, Pinterest or Instagram!